Türkiye, hububat borsasına da talip

Türkiye, hububat borsasına da talip

İHBİR Başkanı Kazım Taycı, Rusya ile Ukrayna arasında yapılan tahıl anlaşmasıyla Türkiye’nin stratejik bir rol üstlendiğini dile getirerek bu işin ileride dünya hububat  borsasının İstanbul’da olmasına kadar gidebileceğini söyledi.

A+A-

İstanbul Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İHBİR) Konya’nın Ereğli ilçesinde incelemelerde bulundu. 

Dünya gazetesinden İmam Güneş'e son dönemdeki gelişmeleri değerlendiren Birlik Başkanı Kazım Taycı, İstanbul'da imzalanan tahıl koridoru anlaşmasının Ukrayna limanlarına sıkışmış olan 25 milyon ton tahılın sevkiyatı konusunda önemli bir adım olduğunu söyledi. 

Anlaşmayla Mersin'in ardından İstanbul'un da dünya hububat sektöründe stratejik bir rol üstlendiğine vurgu yapan Taycı, "Dünya buğday ihracat pazarının yüzde 30’unu Rusya ve Ukrayna üstleniyor. Bu da Türkiye’ye stratejik bir rol daha veriyor. Orta ve uzun vadede İstanbul’un küresel hububat fiyatlarının belirlendiği bir merkez olması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu iş ileride dünya hububat sektörünün borsasının İstanbul’da olmasına kadar gidebilir. Bunun için bu işin arkasında olmamız ve hatta lobi çalışmalarını yapmamız lazım” dedi. 

 

Bu haber toplam 928 defa okunmuştur