Volkswagen batarya teknolojileri için madenlere yatırım yapacak

Volkswagen batarya teknolojileri için madenlere yatırım yapacak

Volkswagen küresel batarya tedarikçisi olmak için madenlere yatırım yapacak.

A+A-

Otomobil üreticisinin teknolojiden sorumlu yönetim kurulu üyesi, Volkswagen'in batarya hücrelerinin maliyetini düşürmek, kendi talebinin yarısını karşılamak ve üçüncü taraf müşterilere satış yapmak için madenlere yatırım yapmayı planladığını söyledi.

Thomas Schmall Reuters'a verdiği bir röportajda, Avrupa'nın en büyük otomobil üreticisinin akü birimi PowerCo'nun sadece Volkswagen'in kendi ihtiyaçları için üretim yapmak yerine küresel bir akü tedarikçisi olmasını istediğini söyledi.

PowerCo, ABD'li otomobil üreticisinin Avrupa'da Volkswagen'in elektrikli MEB platformu üzerine inşa ettiği 1,2 milyon araç için Ford'a hücre teslim ederek işe başlayacak.

Schmall'a göre Volkswagen uzun vadede, üretim kapasitesinin çoğu Avrupa ve Kuzey Amerika'da olmak üzere, küresel batarya ihtiyacının yarısını karşılayacak kadar hücre üretmeyi planlıyor. Shcmall konuyla ilgili "Hammaddeler için darboğaz madencilik kapasitesi - bu yüzden doğrudan madenlere yatırım yapmamız gerekiyor" sözlerini kaydetti.

Otomobil üreticisi, Kuzey Amerika'daki ilk akü tesisini kuracağı Kanada'daki madencilik şirketleriyle tedarik anlaşmaları konusunda ortaklık yapıyordu.

Schmall, değerlendirilmekte olan diğer yerler ya da Volkswagen'in doğrudan madenlere nerede veya ne zaman yatırım yapabileceği konusunda yorum yapmaktan kaçındı ve şirketin piyasa daha fazla oturana kadar bu bilgileri açıklamayacağını söyledi ve ekledi:

"Gelecekte belirli sayıda batarya standardı olacak. Büyük hacimli ve üçüncü taraf satış işimiz sayesinde bu standartlardan biri olmak istiyoruz."

İlgili Haberler