Yellen, Çin Merkez Bankası Başkanı ile görüştü

Yellen, Çin Merkez Bankası Başkanı ile görüştü

Çin Merkez Bankası Başkanı Yi Gang ve ABD Hazine Bakanı Janet Yellen G20 zirvesi kapsamında bir araya geldi.

A+A-

ABD Hazine Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Endonezya'daki G20 zirvesinde yapılan görüşmede yüksek ve dalgalı seyreden enerji ve emtia fiyatlarının masaya yatırıldığı belirtildi. İsmini vermek istemeyen bir yetkili, görüşmenin 2 saatten uzun sürdüğünü ve 'yapıcı, açık, pozitif tonda' gerçekleştiğini kaydetti.

Açıklamada ikilinin G20 toplantılarında da masaya yatırılan küresel zorlukları ele aldığı, Yellen'ın Çin ile gelecekte de yeniden bir araya gelmek istediği belirtildi.

Yi görüşmenin ardından Bloomberg News'e yaptığı açıklamada kapsamlı ve samimi bir görüşme yaptıklarını ve oldukça yapıcı geçtiğini aktardı.

Görüşme öncesinde yetkililer Yellen'ın ülkenin Kovid-19 politikası ve gayrimenkul sektöründeki krize dair bilgi almak istediğini belirtmişti.

Önceki gün de ABD Başkanı Joe Biden ve Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Biden'ın göreve başladığından bu yana ilk kez Bali'de yüz yüze görüşmüştü. Yaklaşık 3 saat süren görüşme sonrası Beyaz Saray, Biden ve Çinli mevkidaşı Şi’nin görüşmesinin "samimi" geçtiğini ve ABD Dışişleri Bakanı Blinken'ın Pekin’i ziyaret edeceğini duyurmuştu.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler