Amazon Prime Day indirimleriyle satış rekoru kırdı

Amazon Prime Day indirimleriyle satış rekoru kırdı

Amazon'un 'şimdiye kadarki en büyük' Prime Day'i ABD online satışlarını 12,7 milyar dolara yükseltti.

A+A-

Adobe Analytics'in Perşembe günü açıkladığı verilere göre, Amazon.com'un Prime Day alışveriş etkinliği sırasında ABD'deki online satışlar, enflasyonun vurduğu Amerikalıların e-ticaret platformunda indirim avına çıkmasıyla geçen yıla göre %6,1 artarak 12,7 milyar dolara yükseldi.

Oyuncak ve beyaz eşya gibi ürünlerde yapılan büyük indirimler, artan fiyatlar nedeniyle zorunlu olmayan alışverişlerini kısan müşterileri çekerken, alışveriş yapanlar büyük indirimin ikinci gününde 6,3 milyar dolar harcadı.

Amazon, iki günlük etkinlik boyunca Prime üyelerinin dünya çapında 375 milyondan fazla ürün satın aldığını ve çeşitli fırsatlardan 2,5 milyar dolardan fazla tasarruf ettiğini ve bunun şimdiye kadarki en büyük Prime Day etkinliği olduğunu söyledi.

Adobe Digital Insights baş analisti Vivek Pandya, ikinci gün kırtasiye ve ofis malzemeleri de dahil olmak üzere okula dönüş ürünlerinin satışında artış görüldüğünü söyledi.

"Rakamlar beklediğimiz aralıkta geldi" dedi. Beyaz eşya için 12 Temmuz'da yapılan online satışlar Haziran ayındaki ortalama günlük satışlara kıyasla %52 artarken, giyim %24, kırtasiye ve ofis malzemeleri ise %76 artış gösterdi.

Veri firması Numerator'a göre, ortalama sipariş büyüklüğü iki günlük etkinlik sırasında geçen yılki 52,26 dolardan 54,05 dolara yükseldi.

Adobe'nin Çarşamba günü açıkladığı veriler, ABD'deki online satışların ilk gün bir yıl öncesine kıyasla yaklaşık %6 artışla 6,4 milyar dolara yükseldiğini göstermişti.

Adobe, ikinci günde tüketicilerin en çok elektronik ürünlerde %14, giyim ve oyuncaklarda ise %12 indirimden etkilendiğini belirtti.

Amazon ayrıca seyahat rezervasyon sitesi Priceline ile ortaklık kurarak ilk kez Prime Day seyahat indirimi sunarken, sadakat programı üyelerine de Prime Day'den önceki haftalarda "yalnızca davet edilen fırsatlara" erişim izni verdi.

Walmart, Best Buy ve Target gibi rakip perakendeciler de büyük indirimler sağlıyor.

Ayrı olarak, İngiltere'nin Coventry kentindeki bir depoda çalışan yaklaşık 900 Amazon işçisi, Amazon'un müşteriler için herhangi bir aksamaya neden olmayacağını söylediği bir ücret anlaşmazlığı nedeniyle Prime Day alışveriş etkinliği sırasında üç gün boyunca grev yapacak.

Adobe'nin verileri, ABD perakende web sitelerine yapılan 1 trilyondan fazla ziyarete dayanan doğrudan tüketici işlemlerine dayanıyor.

İlgili Haberler