Nvidia CEO'su: Engeller kalkıyor artık herkes programcı olabilir

Nvidia CEO'su: Engeller kalkıyor artık herkes programcı olabilir

Nvidia CEO'su Jensen Huang yaptığı açıklamada, yapay zekanın artık herkesin bilgisayar programcısı olabileceği anlamına geldiğini, çünkü tek yapmaları gerekenin bilgisayarla konuşmak olduğunu söyledi ve "dijital uçurumun" sona erdiğini söyledi.

A+A-

Nvidia, yapay zeka için çip ve bilgi işlem sistemlerinin önemli bir tedarikçisi olarak dünyanın borsada işlem gören en değerli yarı iletken şirketi haline geldi.

Şirket geçen hafta ikinci çeyrek gelirini Wall Street tahminlerinin %50 üzerinde tahmin etti ve ChatGPT ve benzeri birçok hizmete güç sağlamak için kullanılan yapay zeka çiplerine yönelik artan talebi karşılamak için arzı artırdığını söyledi.

Taipei'deki Computex forumunda binlerce kişiye konuşan Huang, Tayvan'ın güneyinde doğduğunu ve çocukken ailesinin Amerika Birleşik Devletleri'ne göç ettiğini belirterek, yapay zekanın bir bilişim devrimine öncülük ettiğini söyledi.

"Yeni bir bilişim çağında olduğumuza hiç şüphe yok" dediği konuşmasında, kalabalığı coşturmak için zaman zaman Mandarin ya da Tayvanca kelimeler de kullandı.

Huang, "Her bir bilgisayar çağında, daha önce mümkün olmayan farklı şeyler yapabilirsiniz ve yapay zeka kesinlikle bu niteliktedir" diye ekledi.

Huang ayrıca "Programlama bariyeri inanılmaz derecede düşük. Dijital uçurumu kapattık. Artık herkes programcı - sadece bilgisayara bir şeyler söylemeniz gerekiyor" dedi ve ekledi:

"İlerleme hızı, çünkü kullanımı çok kolay, bu kadar hızlı büyümesinin nedeni bu. Bu, kelimenin tam anlamıyla her sektöre dokunacak."

Nvidia'nın çipleri Microsoft gibi şirketlerin Bing gibi arama motorlarına insan benzeri sohbet özellikleri eklemesine yardımcı oldu.

Huang, bir programa sadece birkaç kelimelik talimatla Nvidia'yı öven kısa bir pop şarkısı yazdırmak da dahil olmak üzere yapay zekanın neler yapabileceğini gösterdi.

Dijital reklamcılık için yapay zeka destekli içerik üretmek üzere dünyanın en büyük reklamcılık grubu WPP (WPP.L) ile yapılan ortaklık da dahil olmak üzere birçok yeni uygulamayı tanıttı.

Nvidia, yapay zeka çiplerine olan talebi karşılamakta zorlanırken, bir yapay zeka girişimi kurduğu bildirilen Tesla CEO'su Elon Musk, geçen hafta bir röportajcısına grafik işlem birimlerinin (GPU'lar) "elde edilmesinin ilaçlardan çok daha zor" olduğunu söyledi.

İlgili Haberler